A NEWBIE’S GUIDE TO BEING A HAIRDRESSER: #1 Tips

Is het jouw droom om het te maken als haarstylist? Lees dan deze tips door om een goede basis voor jouw carrière te leggen! 

 1. Practice makes perfect
  Zorg dat je vaktechnisch alles goed onder de knie hebt. Het kappersvak is niet iets dat je zo 1, 2, 3, leert en er is veel oefening voor nodig om alles tot in perfectie te leren. Vanuit een goede basis kun je je kennis en kunnen uitbreiden en jouw creativiteit inbrengen!
 2. Social Media
  Social media is een goede tool om je werk te demonstreren en te laten zien wat je allemaal kunt. Maak daarom een instagram account aan speciaal voor alles wat je doet met en rondom hair. Toekomstige werkgevers kunnen dit dan makkelijk bekijken als een online portfolio.
 3. Create a connection
  Veel haarstylisten kunnen waarschijnlijk het kapsel knippen dat jouw klant graag wil. Waarom klanten vaak terugkomen bij dezelfde kapper, is om de beleving die ze hebben gekregen. Dit neemt alles mee van de sfeer in de salon, de expertise en creativiteit van de kapper en hoe hij of zij met een klant omgaat.
 4. Be on trend
  Zorg dat je alle informatie uit de haarbranche opneemt, en be aware of the latest trends. Zo kun je klanten beter begrijpen en adviseren wanneer ze bij jouw komen en vragen om iets dat ze online zijn tegengekomen.
 5. Know your brands
  Het is écht belangrijk dat je alle ins en outs van de merken waarmee jij werkt weet. Zo kun je vragen beantwoorden van klanten en ze goed adviseren.
Share This Post

Related Post

Geef een reactie

Your email address will not be published. E-mailadres en gebruikersnaam zijn verplicht.

Vragen over B Academy?

  (020) 312 2060           info@bacademy.nl         WhatsApp         Alleen op werkdagen van 9.30 tot 16.30 uur.

CRKBO_kappersopleiding-amsterdam