Student Stories: Siem!

Student stories Siem
Siem B Academy

We geven graag het woord aan (oud) studenten van B academy; studenten die The Basic Hairstylist en The Complete Hairstylist hebben gevolgd. Ze vertellen je hoe de opleiding in elkaar steekt. Dit keer is het woord aan Siem!

Hi Siem, wil je je even voorstellen?
Hoi! Ik ben Siem, ik werk als zelfstandig ondernemer bij Salon B. Daarnaast ben ik ook salon educator en doe ik backstage werk bij shoots. Een aantal jaren geleden heb ik The Basic Hairstylist en The Complete Hairstylist opleidingen gevolgd bij B Academy in Amsterdam en ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb!

Hoe ben je bij B Academy gekomen?
Via een vriendin die tevens ook haarstylist is, zij heeft tegen mij aangeraden om de kappersopleiding bij B Academy te volgen en als salonassistent bij Salon B te beginnen. Op haar aanraden ben ik toen een kijkje gaan nemen op de Academy.

Cool, Wanneer wist je dat je de kappersopleiding bij B Academy wilde volgen?
Ik was op zoek naar een creatieve kappersopleiding. Geen lange saaie opleiding waar je standaard kniptechnieken en kleurformules moet leren. Fashion is iets dat me altijd inspireert en bij B Academy klikte dat – een inspirerende omgeving waarbij je creativiteit gelijk een boost krijgt. Ik weet nog dat ik de Academy binnen stapte en ik en m’n moeder keken elkaar aan en zeiden dit is het!

Jij hebt allebei de opleidingen gedaan, The Basic Hairstylist en The Complete Hairstylist, wat vond je hier het tofst aan?
De lessen zijn heel erg op het ‘nu’ gericht. Je leert heel sterk de basisvaardigheden en kleurtechnieken. Daarnaast wordt creativiteit zó benadrukt. Educators laten je tijdens de opleiding heel vrij in wat je maakt. Ook leer je bijvoorbeeld niet te permanenten, want dit is zo slecht voor je haar en echt niet meer van nu!

Hoe ben je na B Academy verder gegaan?
Ongeveer halverwege The Complete Hairstylist ben ik naar The Graduates in Amsterdam gegaan en heb ik daar een jaar gewerkt. Hierna ben ik doorgestroomd naar Salon B Amersfoort waar ik nog steeds met veel plezier sta!

Thanks Siem! Wil jij graag meer weten over onze kappersopleidingen? Kijk dan hier voor The Basic Hairstylist. Ben je al een tijdje kapper en wil je je vakkennis, technische vaardigheden en creativiteit naar een hoger niveau tillen? Klik dan hier voor meer informatie over the Complete Hairstylist.

Share This Post

Related Post

Geef een reactie

Your email address will not be published. E-mailadres en gebruikersnaam zijn verplicht.