thumbnail rik

Meet the Team: Educator Rik!

Hi Rik, Tell us about yourself..

Ik ben Rik, 24 jaar en woon in Amersfoort. Ik ben mega gepassioneerd over alles wat met educatie te maken heeft en natuurlijk ook haar! Zelf kan ik helemaal wild worden van een dame met lang haar perfect föhnen of mensen helpen in wat ze het beste uit kunnen stralen.

Hoe ben je Educator bij B Academy geworden?
Lang, lang geleden (7 jaar) ben ik begonnen met The Basic Hairstylist bij B Academy en heb The Complete Hairstylist daarna gevolgd. Toen ik bijna klaar was heb ik gevraagd wat de snelste manier was om bij dit mooie bedrijf les te mogen geven. Zo gezegd zo gedaan, drie jaar nadat ik alle opleidingen had afgerond mocht ik zelf ook les gaan geven!

Wat vind je het leukst aan lesgeven?
Dat is niet zo moeilijk; mensen beter maken in dat wat ze blij maken, hun passie. Of dat nou heren, dames, opsteken of kleuren is, als ik ze kan helpen er beter in te worden vind ik het super om te doen.

Heb je altijd al een passie voor hair gehad?
Mijn passie voor hair komt uit mijn familie, mijn opa van vaders kant was zijn hele leven barber en heeft hier een respectvolle titel mee gekregen binnen Amersfoort. Ook mijn tante van moeders kant heeft meerdere kapsalons gehad en runt er nu nog steeds twee. Als klein jochie stond ik al rollers aan te geven en te wassen, vanaf mijn twaalfde wist ik het zelf ook zeker, ik word kapper.

Wat is naast hair iets wat je ontzettend tof vind of waar je passie bij ligt?
Naast haar is mijn passie toch wel echt de mens, wat drijft iemand tot het nemen van beslissingen en waarom kiest iemand om zich op zo’n manier te uiten. Mijn missie is dan ook iedereen die geholpen wil worden op dit gebied te helpen, al is het maar een klein beetje door ze een compliment te geven op dat waar ze onzeker over zijn.

Share This Post

Related Post

Geef een reactie

Your email address will not be published. E-mailadres en gebruikersnaam zijn verplicht.