7 Tips Voor Een Goed Sollicitatiegesprek!

tips voor een goed sollicitatiegesprekEen sollicitatiegesprek (of matchingsgesprek) kan best zenuwslopend zijn, vooral als het je eerste keer is! Of je nu op sollicitatie gaat voor een stageplek of voor je eerste baan als kapper: lees hieronder onze tips voor een goed sollicitatiegesprek:

Tips

1. Wees op tijd.
Dit lijkt misschien logisch, maar toch gaat het vaak mis. Niet handig natuurlijk als je verkeerd rijdt, de trein mist of de reistijd verkeerd hebt ingeschat. Wees dus goed voorbereid, en vertrek op tijd.

2. Een goede handdruk
Veel (jonge) mensen geven een slap handje bij binnenkomst. Geef een korte maar stevige handdruk, zo laat je zien dat je zelfverzekerd bent.

3. Bereid het gesprek voor
Lees je van tevoren goed in over wat voor soort salon het is, de doelgroep die ze aanspreken en wat jouw taken zullen zijn. Laat zien dat je weet in wat voor salon je wilt werken maar ook wat jouw kwaliteiten zijn en de dingen waar je nog in kunt verbeteren.

4. Stel vragen
Wanneer je vragen stelt, laat dit zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in de salon en jouw taken. Als je niks kunt verzinnen of alles is al goed aan je uitgelegd, stel dan een vraag aan de persoon die jou interviewt. Bijvoorbeeld: hoe lang bent u zelf al kapper? Of Waar heeft u uw kappersopleiding gevolgd? Interesse schept al een klik.

5. Kauw geen kauwgum
Veel mensen vergeten de kauwgum in hun mond… not done! Zorg dus dat je voor je het gebouw binnenstapt je je kauwgum hebt weggegooid en je met een frisse adem de interviewer kunt begroeten.

6. Positiviteit
Glimlach, luister aandachtig en spreek nooit negatief over je (vorige) opleiding of werkgever.

7. Wees jezelf
Last but not least.. wees jezelf! Zo’n sollicitatiegesprek valt uiteindelijk altijd hartstikke mee. Wees dus gewoon jezelf en ga gezellig het gesprek aan.

Share This Post

Related Post

Geef een reactie

Your email address will not be published. E-mailadres en gebruikersnaam zijn verplicht.

Vragen over B Academy?

  (020) 312 2060           info@bacademy.nl         WhatsApp         Alleen op werkdagen van 9.30 tot 16.30 uur.

CRKBO_kappersopleiding-amsterdam