Wat is kapperseczeem?

wat is kapperseczeem

wat is kapperseczeem

Kapperseczeem is een veelvoorkomend kwaaltje waar veel kappers (helaas) te maken mee krijgen. Maar wat is kapperseczeem precies en kun je het voorkomen? Lees snel verder…

Wat is kapperseczeem?

Kapperseczeem is een hardnekkige vorm van eczeem, welke vaak bij kappers voorkomt doordat het kan ontstaan uit irritatie van het gebruik van te veel water en chemische stoffen. Het is simpel gezegd, herhaalde irritatie van de huid wat zich uit tot een vorm van eczeem.

Wanneer de huid vaak in contact komt met water verminderd de ‘beschermlaag’ van de huid waardoor chemicaliën en schadelijke stoffen kunnen binnendringen. Kappers werken natuurlijk veel met water, haarkleuringen, chemicaliën en verzorgingsproducten. Al deze producten bevatten irriterende stoffen waar je huid op reageert. Je krijgt dan bultjes op je vingers gepaard met blaasjes, roodheid of zelfs wondjes.

Ook kan het voorkomen dat kapperseczeem zich uit vanwege een contactallergie. Dit betekent dat je huid reageert op stoffen die voorheen als ‘normaal’ werden beschouwd. Je bent dan voor deze stof overgevoelig geworden, wat zich uit in kapperseczeem. Om erachter te komen of je last hebt voor een contactallergie, kun je bij de dermatoloog langs gaan voor een test, of je kunt kijken voor welk product je allergisch bent door dit zelf te testen.

Hoe voorkom je kapperseczeem?

Omdat kapperseczeem vaak komt door irritatie van de huid bij overmatig gebruik van water is het verstandig de tijd die je spendeert met natte handen te verminderen. Droog je handen ook altijd goed af! Lees hier meer tips over het voorkomen van kapperseczeem.

Behandeling kapperseczeem

Bij een ernstige vorm van kapperseczeem zul je je de huid rust moeten geven en een tijd stoppen met jouw werkzaamheden als kapper. Ook kan de arts een hormonenzalf voorschrijven of zelfs prednison en lichttherapie. Dit is natuurlijk voor ieder persoon anders. Ga dus zeker langs de dokter bij klachten.

Share This Post

Related Post

Geef een reactie

Your email address will not be published. E-mailadres en gebruikersnaam zijn verplicht.

Vragen over B Academy?

  (020) 312 2060           info@bacademy.nl         WhatsApp         Alleen op werkdagen van 9.30 tot 16.30 uur.

CRKBO_kappersopleiding-amsterdam