Kappersblessures: met deze oefeningen voorkom je ze!

kappersblessure

Als kapper verricht je intensief werk en omdat je een groot deel van de dag staat, is de kans op blessures aanwezig. Daarom is het belang van een goede houding in de salon ook een must als je kappersblessures op de lange termijn wil voorkomen. In de salons zijn er verschillende tools en trucs om toe te passen, om zo min mogelijk klachten te krijgen. Zelf kun je ook een aantal dingen doen om het risico op klachten te verminderen.  Lees verder:

Rugklachten

Zoals gezegd, een goede houding in de salon is cruciaal om zo min mogelijk (rug)klachten te krijgen. Je kunt het risico op rugklachten verminderen door bepaalde oefeningen te doen die je core stabiliseren en sterker maken. De basis van een goede houding begint namelijk bij je rompstabiliteit. Door je core te trainen, voorkom je blessures en fysieke klachten. We geven hieronder een aantal voorbeelden die goed zijn voor je core. Bij alle oefeningen is het belangrijk dat je steeds probeert om je buikspieren aan te spannen.

Tip: span gemakkelijk je buikspieren aan door je navel een klein beetje naar binnen te trekken.

Oefeningen

 1. Plank
  Zorg dat je een fitness of yogamat hebt, en ga hierop liggen met je buik naar de grond. Plaats je onderarmen op de mat (gebogen); je ellebogen zitten recht onder je schouders. Lift nu je onderlichaam op je tenen en houd je hoofd, nek, rug en heupen op één horizontale lijn.
  Begin met een plank van 30 seconden en bouw dit rustig op in je trainingen naar één minuut. Mocht je het niet gelijk op je tenen kunnen, doe dan de plank op je knieën.
 2. Superman
  Again, zorg voor die fitnessmat zodat je comfortabel kunt liggen. De uitgangspositie is om op handen en knieën te gaan zitten, met je knieën recht onder je heupen en je handen recht onder je schouders. Je kijkt hierbij naar de grond, zodat je nek en rug in een rechte lijn op elkaar aansluiten. Til nu, tegelijk, je linkerbeen en je rechterarm op en strek deze uit. Zet ze daarna weer terug, en doe nu hetzelfde met je rechterbeen en linkerarm. Dit herhaal je 12-15 keer voor beide kanten.
 3. The Bridge
  Pak je matje er weer bij en ga op je rug liggen. Zet je voeten plat op de grond, druk je schouderbladen in de mat en lift je heupen omhoog. Span hierbij je buik,- en bilspieren aan. Laat je heupen hierna weer langzaam terugzakken naar de mat en herhaal de oefening. 

 

Share This Post

Related Post

Vragen over B Academy?

  (020) 312 2060           info@bacademy.nl         WhatsApp         Alleen op werkdagen van 9.30 tot 16.30 uur.

CRKBO_kappersopleiding-amsterdam