Barber Skills: beard shapes, razor grades en fades

B Academy Barber Skills baard knippen

B Academy Barber Skills baard knippen

We ontkomen er niet aan: mannen met baarden. En mannen die een baard laten staan, geven deze niet zomaar op. Het groeien van een baard is een dappere strijd waar je monnikengeduld voor nodig hebt. Vandaar dat barbershops als wortels uit de grond schieten. Barbering is in en wil je je technieken voor het herenvak eigen maken, dan introduceren wij je graag in de wondere wereld van barbering.

Barbering voor dummies: wat is het precies?

Laten we beginnen met de term. Een barber is het Engelse woord voor barbier en heel plat vertaald: haarsnijder. Dat klinkt natuurlijk een tikkeltje eng als we het over een vak hebben wat met je gezicht te maken heeft, maar een barbier houdt zich simpelweg bezig met het scheren, knippen en verzorgen van snorren en baarden. Dat klassieke beeld wat dan bij je in gedachten oppopt, klopt ook wel! Het is al een eeuwenoude ambacht in de tijd van wanneer we nog spraken van gildes. En zoals we weten, krijgt zo’n beetje alles een comeback en zo ook barbering.

Het onderhouden van een baard is een kunst

Sinds een aantal jaar is de baard een trend en daar kan het nodige onthoud en verzorging natuurlijk niet bij ontbreken. En geloof me, er komt meer bij kijken dan je denkt! De baardstijl, het gezichtstype, knippen, trimmen, conditioneren… De mannen die het geluk hebben een mooie, volle baard te laten groeien, hebben er hun handen vol aan! Daarom openen er meer en meer barbershops, om door een professional je baard onder handen te laten nemen. Het old school rock-‘n-roll sfeertje is ook helemaal terug te vinden in de shops: mannen in gilets met tatoeages en achterover gekamde haren (denk: Eric Corton). Het is een image die we maar al te graag verwelkomen in de hairstylistenwereld.

Barber Mike Taylor knipt een model tijdens de B Academy Barber Skills les

Barber Skills aan de B Academy: in 20 weken barbier

De B Academy kan natuurlijk niet achterblijven op deze trend en daarom bieden wij de Barber Skills opleiding aan op de B Academy in Amsterdam. In 20 weken waan je je in precieze technieken en clean cuts waar je alleen werkt op modellen (geen dollheads!) zodat je leert naar de persoon in je stoel te kijken. Naast de ambacht focussen we namelijk ook op het stukje advisering en service.

De details van de Barber Skills opleiding:

– We gaan 20 weken aan de slag
– De lessen zijn op maandagavond van 18:30 tot 21:30 op de Academy in Amsterdam
– Je hebt per les minstens 2 modellen nodig
– Om je in te kunnen schrijven heb je minstens 1 jaar salonervaring nodig

Wil jij je kappersvaardigheden tot het volgende niveau tillen? Schrijf je dan in voor de Barber Skills opleiding aan de B Academy. We werken met kleine klassen (dus wees er snel bij!) zodat de kwaliteit en de persoonlijke begeleiding gewaarborgd blijft. Mocht je nog twijfelen dan kun je altijd een bezoekje nemen aan onze infoavond die we elke maand organiseren. Bekijk de data en locaties!

Call to action button naar infoavond

Share This Post

Related Post

Vragen over B Academy?

  (020) 312 2060           info@bacademy.nl         WhatsApp         Alleen op werkdagen van 9.30 tot 16.30 uur.

CRKBO_kappersopleiding-amsterdam