Hoe zoek ik een stageplek in de salon?

Blonde haarpuntenOp zoek naar een stageplek tijdens je kappersopleiding? Bij B Academy raden we sterk aan om naast het volgen van The Allround Hairstylist jaaropleiding stage te lopen. We merken dat studenten die een stageplek hebben sneller vaardigheden oppikken en daardoor zekerder in hun werk zijn. Dat is natuurlijk het fijnst! Met zelfvertrouwen kan je het ver schoppen in je carrière! Het is aan jou om terugkerende klanten te krijgen en door al tijdens je opleiding aan de slag te gaan in een salon, kan je al afkijken van kappers die al een flink klantenbestand hebben opgebouwd.

Een stageplek is zeker geen must tijdens je opleiding, maar we raden het onze studenten wel altijd sterk aan en op de volgende redenen:

Meer zelfvertrouwen: zoals we al benoemden, hebben studenten die naast de opleiding als stagiair aan de slag gaan in de salon net even wat meer zelfvertrouwen. Wat erg voordelig is in het kappersvak.

Je wordt niet direct in het diepe gegooid: iedereen begint onderaan, je wordt echt niet gelijk in het diepe gegooid en van je verwacht dat je sterren van de hemel knipt. Eerst zal je waarschijnlijk schoonmaakklusjes en klanten ontvangen op je takenlijst krijgen, maar het voordeel is, is dat je al een indruk krijgt van hoe het er in de salon aan toe gaat. Je kijkt mee met kappers die jarenlange ervaring hebben en hoe het er in de praktijk aan toegaat. Dat is super waardevol!

Tips om een stageplek in de salon te regelen

Een van onze grootste voordelen is dat B Academy een goede reputatie heeft (en hier zijn we trost op!). Hierdoor zijn (afgestudeerde) studenten enorm gewild in de salon. Het is om die reden al fijn om een standje voor te hebben als je opzoek gaat naar een stageplek. Maar wat tips & tricks om een stageplek te bemachtigen schaadt niemand, natuurlijk!

1. Begin op tijd

Inschrijving voor The Allround Hairstylist rond? Ga dan ook direct opzoek naar een stageplek. Er kan namelijk nogal wat tijd in zitten om de juiste plek voor je te vinden.

2. Zoek local!

Maak het jezelf niet te moeilijk, want de opleiding an sich houdt je al druk bezig! Zoek daarom een stageplek bij jou in de buurt. Niets is fijner dan te leren in een comfortabele omgeving waar je buurtjes binnenlopen voor een nieuwe hair look. Een stage is bedoeld om jezelf te ontwikkelen en zo kun je al beginnen met het opbouwen van een netwerkje.

3. Loop salons binnen

Het is natuurlijk efficiënt om je sollicitatie per mail te sturen, maar loop eens wat salons binnen. Je hebt daardoor direct contact met de haarstylisten en daardoor weet je direct of dit de juiste plek voor jou is. En andersom natuurlijk ook. Dat je het initiatief neemt om even langs te gaan, gaat zeker niet ongezien.

Nu is het aan jou! Ga met onze checklist op pad en je hebt gegarandeerd succes met het vinden van een leuke stageplek om je kappersvaardigheden te ontwikkelen.

Share This Post

Related Post

Vragen over B Academy?

  (020) 312 2060           info@bacademy.nl         WhatsApp         Alleen op werkdagen van 9.30 tot 16.30 uur.

CRKBO_kappersopleiding-amsterdam