FAQ kappersopleiding B Academy

Er worden vaak (dezelfde) vragen gesteld over onze kappersopleidingen. Hieronder vind je de FAQ’s (Frequently Asked Questions): antwoord op de meest gestelde vragen rondom de kappersopleidingen!

Omdat B Academy een particulier opleidingsinstituut is, kom je niet in aanmerking voor studiefinanciering of een OV-jaarkaart. Maar je hoeft ook geen lesgeld aan DUO te betalen.

Ja, aan onze opleidingen zitten geen leeftijdsgrenzen. In de klassen zitten daarom ook mensen van alle leeftijden, wat het heel gezellig maakt!

Bij B academy behaal je aan het einde van jouw opleiding een eindcertificaat en geen diploma. Dit certificaat is enorm gewaardeerd in de kappersbranche en de naam B Academy staat hoog aangeschreven. Het eindcertificaat is daarom veel waard in de kappersbranche en bij salons, waardoor de meeste van onze studenten voor zij afstuderen al een baan hebben.

Nee, om aan The Allround Hairstylist te beginnen is geen ervaring nodig. Voor The Amazing Hairstylist moet je The Allround Hairstylist of een andere kappersopleiding hebben afgerond.

Nee, je bent niet verplicht om stage te lopen. Er wordt door B Academy wel sterk aangeraden twee tot drie dagen ervaring op te doen in een salon door middel van stage/werk. Zo kun je alles wat je leert vaker toepassen in de praktijk en meer oefenen.

Er zitten maximaal 16 studenten in een klas. Zo kunnen we er zeker van zijn dat iedereen de persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt die hij of zij verdient.

Je hebt ongeveer 2 uur zelfstudie per week. Deze uren zijn bedoeld om bijvoorbeeld theorie door te nemen of bepaalde technieken te oefenen.

Ben je nog geen 18 jaar en niet in het bezit van een startkwalificatie (bijvoorbeeld een havo diploma)? Vraag dan samen met je ouders/verzorgers een vrijstelling aan van de kwalificatieplicht bij de leerplichtambtenaar in de gemeente waar je woont.

Ja, in principe regelt B Academy niet de modellen voor jou tijdens de opleiding. Dit moet je dus zelf doen. Wel hebben we een modellenbestand waar je gebruik van kunt maken mocht je echt geen model kunnen vinden.

Nee, omdat B Academy een particuliere opleiding is zijn wij niet verplicht deze vakken te geven. Daarom richten wij ons alleen écht op de ambacht van het kappersvak. Je krijgt dus alleen theorie waar je wat aan hebt, en het overgrote deel van de tijd ben je zelf lekker bezig met oefenen! Hier leer je namelijk het meest van.

Ja, het lesgeld is een “all-inclusive” prijs. Dit betekent dat er een werkkit bij het lesgeld in zit (je kan wel kiezen voor een uitgebreidere werkkit tegen een meerprijs). Ook zijn de opleidingskosten inclusief gebruik van care & styling producten, kleurproducten, materialen, lesboek, examengeld en eindopdracht!

Model dat tijdens een shoot wordt gestyled

INFOAVONDEN

Denk jij erover een jaaropleiding bij B Academy Hair te volgen? Meld je dan nu aan voor een (online) infoavond. We vertellen je tijdens deze avond uitgebreid over al onze opleidingen.

Infoavond Data, Informatie en Aanmeldformulier >>