Overzicht B Academy particuliere kappersopleidingen:

De kappersopleidingen van B Academy zijn creatief, inspirerend en doelgericht. Ons doel is om jou te helpen het beste uit jezelf en uit de opleiding te halen. Dit is mogelijk door de combinatie van uniek lesmateriaal, gepassioneerde educators en natuurlijk jouw enthousiasme. Nergens anders in Nederland leer je dit mooie ambacht zo snel en op zo’n hoog niveau.

De B Academy-kappersopleidingen zijn te volgen in Amsterdam, Alkmaar, Arnhem, Eindhoven en Utrecht. Hieronder een overzicht van ons aanbod:

BASISOPLEIDING

inschrijven kappersopleiding allround hairstylist

THE ALLROUND HAIRSTYLIST

Wat: Allround basis kappersopleiding
Voor wie: Iedereen zonder (of met weinig) kapperservaring
Doel: Een solide basis aanleren
Duur: 40 weken (2 dagen per week)

Waar je bij andere kappersopleidingen twee tot drie jaar over doet, leer je bij ons in veertig weken. Hoe? Doordat wij jou niet gaan bezighouden met dingen waar je zelf niet van groeit als beginnend haarstylist. We laten je in de praktijk oefenen met de geleerde theorie. Dit kan omdat het een particuliere kappersopleiding is. Hierdoor zet je in veertig weken een ijzersterke basis neer, waarbij je al veel ervaring hebt opgedaan.

VERVOLGOPLEIDING

Vervolgopleiding kapper

THE AMAZING HAIRSTYLIST

Wat: Vervolgopleiding voor de kapper die verder wil
Voor wie: Niveau 3 of 4 junior haarstylisten en kappers met ervaring die meer creativiteit en zelfvertrouwen in het vak willen ontwikkelen
Doel: Jezelf creatief ontwikkelen, zodat je vol zelfvertrouwen elke behandeling in de salon aankunt
Duur: 40 weken (1 dag per week)

Je kent de basis knip- en kleurtechnieken, maar je hebt nog niet het zelfvertrouwen om deze op een creatieve manier eigen te maken en uit te voeren in de salon. Tijdens The Amazing Hairstylist leer je in een jaar tijd je vakkennis te maximaliseren en jezelf creatief uit te dagen. Zo kun je straks alle behandelingen in de salon vol zelfvertrouwen aan.

Student knipt herenmodel met tondeuse

BARBER SKILLS

Wat: Vervolgopleiding voor de kapper die zijn of haar skills in het barberschap sterk wil verbeteren
Voor wie: Voor haarstylisten en kappers met ervaring
Doel: van jouw passie voor het herenvak een ware specialisatie maken
Duur: 20 weken (1 avond per week)

Tijdens deze opleiding maak je jezelf in 20 avonden alle onderdelen van classic barbering eigen. Denk hierbij aan ‘old school’-technieken, opgeknipte kapsels, shaving, beard shapes, razor fades of een funky rockabilly kuif. Veel praktische lessen zorgen ervoor dat jij je na afronding van de opleiding zelfverzekerd en bekwaam voelt met de nieuw opgedane vaardigheden.

B Academy model poseert met gekleurde touwtjes in haar haar

ON THE SET

Wat: De hairstyling cursus voor producties
Voor wie: Haarstylisten en make-up artists met een fashion ambitie
Doel: Na de cursus kun je succesvol werken tijdens shoots en shows
Duur: 10 lesdagen

Dé cursus voor haarstylisten en make-up artists die graag backstage tijdens shoots en shows willen werken. Tijdens de negende lesdag ga je aan de slag met een professionele shoot. Het beeld hiervan kun je gebruiken voor je portfolio!

faq kappersopleiding infoavond

INFOAVONDEN KAPPERSOPLEIDINGEN

Kom een keer de sfeer bij B Academy beleven tijdens een (online) infoavond! We vertellen je tijdens deze avond uitgebreid over al onze opleidingen.