SKINCARE SPECIALIST

Schoonheidsspecialist in 30 weken

Opleiding Schoonheidsspecialist

Een sterke basis voor een succesvolle carrière in de beauty-branche

De B Academy Beauty Skincare Specialist opleiding is een professionele, praktijkgerichte opleiding waarbij je in hoog tempo wordt opgeleid tot Skincare Specialist. Al na een half jaar kun je aan de slag binnen de beautybranche. Dat kan zijn in je eigen schoonheidssalon, een beautycentrum, spa & wellness, parfumerie of in de verkoop!

Het unieke aan deze opleiding is dat kennis over de huid wordt gecombineerd met kennis omtrent communicatie en commercie. Theorie- en praktijklessen wisselen elkaar af en je werkt aan je portfolio waarmee je jouw carrière een kickstart geeft. Je legt een final skills test af waarna je je een volwaardig Skincare Specialist mag noemen.

OPLEIDING SKINCARE SPECIAIST
VOOR WIE: Iedereen zonder ervaring en herintreders
DEELNEMERS: Max. 16 personen
LOCATIE: Amsterdam
LESDAGEN: 1 dag per week van 10.00 tot 16.00 uur,
of 1 avond per week van 18.00 tot 21.45 uur

OPLEIDING SKINCARE SPECIALIST
VOOR WIE: Iedereen zonder ervaring en herintreders
DEELNEMERS: Max 16 personen
LOCATIES: Amsterdam
LESDAGEN: 1 dag per week van 10 tot 16 uur,
of 1 avond per week van 18 tot 21.45 uur

Kom naar onze infoavond!

Bekijk hier alle data en locaties van onze infoavonden.

Klaar om je in te schrijven?

Top! Laten we van start gaan met jouw B Academy-avontuur.

TIJDENS JE OPLEIDING

Praktijk vs. theorie
Tijdens je opleiding bij B Academy Beauty ga je samen met de Educator het traject in om je te ontwikkelen tot schoonheidsspecialist. Waar bij andere B Academy opleidingen de nadruk ligt op de praktijk, is bij Beauty de theorie oh zo belangrijk. In 30 weken bevind je je in de wondere wereld van de anatomie en fysiologie om de huid beter te leren begrijpen.

Intensieve opleidingsdagen
Gedurende de lessen leer je behandelplannen opstellen op basis van een huidanalyse en krijg je les in het advies geven over de behandeling in de salon en hoe de producten door je klant thuis moeten worden gebruikt. Verder krijg je les in lichaamsmassage, lichaamsontharing, cosmetische hand- en voetverzorging (geen pedicure), het kleuren van wimpers en het epileren en styleren van wenkbrauwen. Naast dat we alle facetten van de huidverzorging onder de loep nemen, krijg je ook merktraining. Je staat zekerder in je schoenen wanneer je weet waar je het over hebt!

schoonheidsspecialist cursus
opleiding huidexpert

NA JE OPLEIDING

Samen je doel bereiken
Het unieke aan B Academy Skincare Specialist is dat ons lesaanbod net eventjes meer geeft. Onze Educator is creatief en zakelijk georiënteerd, waardoor je tijdens je opleiding wordt getraind in het opzetten van je eigen salon. Doordat de klassen klein worden gehouden, is er ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling en ga je aan de slag om je doelen te bereiken. Wanneer je de opleiding bij B Academy Beauty hebt afgerond heb je de basis in the pocket om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Want je vaardigheden als schoonheidsspecialist onder de knie is een ding, maar het opzetten van je eigen bedrijf vergt natuurlijk hele andere skills. B Academy Beauty zet jouw basis om met zelfvertrouwen van start te gaan. Ligt je passie niet bij het starten van je eigen salon? No worries, zoals we zeiden gaan we met jou aan de slag om jouw persoonlijke doelen te verwerkelijken. 

Je kennis verder uitbreiden
Na of tijdens het volgen van de jaaropleiding Skincare Specialist is het mogelijk om uit specialisatiecursussen te kiezen, om je vakkenkennis uit te breiden door middel van Lash Lifting, Acne Specialist of Brow Mapping & Styling. Daarnaast bieden we een specialisatiepakket aan, waarmee je je voor drie specialisaties tegelijk in kunt schrijven (met korting als student aan B Academy!).

NA JE OPLEIDING

Jouw toekomst verzekerd
De B Academy Skincare Specialist-opleiding is een professionele, praktijkgerichte opleiding van dertig lessen in één schooljaar, waarbij je wordt opgeleid tot skincare specialist. Direct na het behalen van je certificaat kun je aan de slag binnen de beautybranche. Dat kan zijn in je eigen schoonheidssalon, maar ook bij een beautycentrum, spa & wellness-oord, parfumerie of in de verkoop. Zelfstandig leren werken, op correcte wijze met klanten communiceren en de juiste behandelplannen opstellen, adviseren en uitvoeren, geven je een solide basis geeft voor de toekomst. Vandaar dat we ook veel aandacht besteden aan merkentraining, communicatie en ondernemerskennis.

Je kennis verder uitbreiden
Na of tijdens het volgen van de opleiding Skincare Specialist is het mogelijk om uit een selectie korte specialisatiecursussen te kiezen, om je vakkennis aan te vullen en uit te breiden. Bijvoorbeeld Lash Lifting, Acne Specialist of Huidverbetering. Ook bieden we een specialisatiepakket aan, waarmee je je voor drie verschillende specialisaties tegelijk in kunt schrijven. Hierbij ontvang je een aantrekkelijke korting. Kijk op de website voor de inhoud en kosten van de specialisatiemogelijkheden.

opleiding huidexpert

BELANGRIJKE INFO

De B Academy Skincare Specialist-opleiding is te volgen als dagopleiding (30 weken lang, 2 dagen per week les) of avondopleiding (40 weken lang, 2 avonden per week les). De lesinhoud van de avondopleiding is gelijk aan die van de dagopleiding.

De opleiding Skincare Specialist gaat op de volgende data van start:

Amsterdam 26 augustus 2019  (maandagavond 18.00-21.45 uur)
Amsterdam 28 augustus 2019  (woensdag 10.00-16.00 uur)

Tijdens de Skincare Specialist dagopleiding krijg je gedurende 30 weken één dag per week les van 10.00 tot 16.00 uur. In totaal zijn dit 6 lesuren per week. Daarnaast heb je ongeveer anderhalve dag zelfstudie per week. Deze uren zijn bedoeld om bijvoorbeeld theorie door te nemen of bepaalde technieken te oefenen.

De studiebelasting van de opleiding Skincare Specialist is in totaal 600 uur.

Tijdens de Skincare Specialist avondopleiding krijg je gedurende 40 weken één keer per week les van 18.00 tot 22.00 uur. In totaal zijn dit 4 lesuren per week. Daarnaast heb je ongeveer anderhalve dag zelfstudie per week. Deze uren zijn bedoeld om bijvoorbeeld theorie door te nemen of bepaalde technieken te oefenen.

De studiebelasting van de opleiding is in totaal 600 uur.

De lesstof is logisch opgebouwd: de volgorde van onderwerpen die aan bod komen, is afgekeken van de praktijk. Je krijg ook gastlessen van educators die gespecialiseerd zijn in hun eigen vakgebied. Zo weet je zeker dat je lesstof precies aansluit bij de praktijk.

Onderwerpen die aan bod komen (o.a.):

PRAKTIJK
Uitvoeren huidanalyse en opstellen behandel- en adviesplan
Basistechnieken gezichtsbehandeling:
– Oppervlaktereiniging
– Harsen (bovenlip en kin)
– Wenkbrauwen vormgeven (d.m.v. epileren en harsen)
– Verven wimpers en wenkbrauwen
– Dieptereiniging
– Gebruik apparatuur
– Huidonzuiverheden verwijderen
– Klassieke gezichtsmassage
– Maskers en pakkingen aanbrengen
Basistechnieken lichaamsbehandeling:
– Harsen
– Lichaamsmassage
Lichaamspakking
Cosmetische hand- en voetverzorging
Make-up commercieel

THEORIE
Weefsel, de huid en pathologie van de huid
Anatomie, fysiologie en natuurwetenschappen
Advies en verkoop
Merkentraining
Verkooptraining en inzicht
Ondernemerschap

Het lesgeld voor de opleiding Skincare Specialist bedraagt €3.800,00. Je kunt dit ook in termijnen betalen. Dit bedrag is All-INCLUSIVE. Er zijn geen bijkomende kosten tijdens de opleiding.

Door het hoge niveau van de opleiding en de goede reputatie van B Academy zijn onze studenten erg gewild op de arbeidsmarkt. Daarom komt het vaak voor dat studenten voor ze afstuderen al een baan hebben. Onze lesstof verandert ieder jaar, zodat we zeker weten dat we aan blijven sluiten op de arbeidsmarkt.

BELASTINGVOORDEEL: Krijg een kwart van het lesgeld terug!
Wist je dat je een deel van het B Academy lesgeld terug kunt krijgen van de Belastingdienst? 2019 is het laatste jaar dat je belastingvoordeel krijgt bij het volgen van de Skincare Specialist-opleiding. Bereken met onze rekentool hoeveel jij terug krijgt van de belastingdienst:

Rekenhulp

%

* Aan de berekening van de Belastingtool kunnen geen rechten worden ontleend. De Belastingdienst zal op basis van jouw persoonlijke inkomenssituatie de eventuele teruggave bepalen.

Wil je meer weten over de opleiding Skincare Specialist? Kom dan naar een infoavond! Op de infoavond krijg je alles te horen over de opleiding, kun je vragen stellen en ontmoet je Educators. Check alle locaties en data.

Weet je nog niet zeker of je langs wilt komen en wil je eerst meer informatie? Vraag dan de brochure aan of stel je vraag via 020-3122060.

Boek eenvoudig de opleiding van jouw keuze:
1. Klik onderaan de pagina op de ‘Schrijf je in’-button
2. Selecteer de gewenste startdatum met de juiste locatie en eventuele extra’s, zoals een uitbreiding van je lespakket of extra benodigdheden
3. Vul je factuur- en cursistgegevens in
4. Betaal via iDEAL, Visa, Mastercard, Mister Cash of een eenmalige machtiging
5. Je ontvangt een mail met daarin de bevestiging van je inschrijving en een uitnodiging voor een matchingsgesprek (Hier kijken we of je de juiste motivatie hebt om te starten bij B Academy Beauty en dit is bepalend voor je toelating. We laten maximaal 16 studenten per schooljaar toe).
6. Je matchingsgesprek!
7. Per mail informeren we je over of je bent toegelaten. Pas na deze stap ben je definitief ingeschreven en is je plekje gereserveerd voor het komende studiejaar.
8. Welkom bij B Academy! Je toekomst begint hier!

Wat moet je zelf meenemen naar de les?
– 4 zwarte of witte handdoeken (70 x 140 cm)
– 1-persoons hoeslaken van badstof (wit)
– 4 zwarte of witte kompresdoeken (gastendoekjes)
– een bandeau/haarband (wit)
– watten
– wattenstokjes
– tissues
– Tweezerman-pincet (plat model)
– zwarte broek

Kwaliteit
Voor deze opleiding geldt een aanwezigheidsplicht: wanneer je meer dan 10% van de lessen mist, kun je je diploma mislopen. Ook het huiswerk maken is een minimale eis voor het behalen van je diploma.

Minderjarig?
Ben je nog geen 18 jaar en niet in het bezit van een startkwalificatie (bijvoorbeeld een havodiploma)? Vraag dan samen met je ouders/verzorgers een vrijstelling aan van de kwalificatieplicht bij de leerplichtambtenaar in de gemeente waar je woont.

BPV of stage?
Stage is niet verplicht. Echter, wordt door B Academy aangeraden twee tot drie dagen ervaring op te doen in een salon naar eigen keuze door middel van stage of werk.

Studiefinanciering
Omdat B Academy een particulier opleidingsinstituut is, kom je niet in aanmerking voor een OV-jaarkaart of studiefinanciering. Hierdoor betaal je ook geen lesgeld aan DUO.

B Academy Beauty locatie Amsterdam
testimonial3

Manouk
Student

“Diana is heel persoonlijk en maakt echt tijd voor je als je dat nodig hebt. Alles wat ik leer, pas ik toe in de praktijk. ”

testimonial3

Sarya
Student

“Doordat Diana zo enthousiast is, ben ik heel gemotiveerd geraakt en kan ik niet wachten om zelf als schoonheidsspecialiste aan de slag te gaan. ”

testimonial3

Shirley
Student

“Wat ik erg fijn vind, is dat je zakelijk advies krijgt. Daarin verschilt B Academy zoveel met een reguliere opleiding!”

Klaar om je in te schrijven?

Top! Laten we van start gaan met jouw B Academy-avontuur.