SKINCARE SPECIALIST

Schoonheidsspecialist in 30 weken

Opleiding Schoonheidsspecialist

Iedere huid is anders. Dat maakt het werk van een schoonheidsspecialist zo persoonlijk en afwisselend. Wie er goed uitziet, voelt zich vaak ook goed – en jij kunt mensen hierbij helpen!

Wat is een Skincare Specialist? Een Skincare Specialist is een professioneel opgeleid schoonheidsspecialist, die de huid vakkundig analyseert, advies geeft aan cliënten op het gebied van huidverzorging en gezichtsbehandelingen uitvoert. Daarnaast voert een Skincare Specialist behandelingen uit op het gebied van ontharing, handverzorging, massages en commerciële make-up. Dit ga je dus allemaal leren tijdens de opleiding!

Opleiding Schoonheidsspecialist

Als je met de opleiding tot schoonheidsspecialist start, ga je direct aan de slag, door de theorie in de praktijk toe te passen op modellen en op elkaar. Je leert zo het juiste behandelplan op te stellen en dit op correcte wijze uit te voeren. Dit geeft je een solide basis en de broodnodige ervaring voor de toekomst. Aan het einde van de opleiding worden je kennis en vaardigheden getoetst tijdens de zogeheten ‘Final Skills Test’, zodat je jezelf een volwaardig Skincare Specialist mag noemen.

Om de lesinhoud up-to-date te houden en je klaar te stomen voor de toekomst, volgen we nieuwe ontwikkelingen in de beautyindustrie op de voet. Na de opleiding kun je direct aan de slag bij een schoonheidssalon óf aan het werk als zelfstandig ondernemer.

Deze opleiding is te volgen op onze locatie in Amsterdam.

Hierbij een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen:

huidanalyse schoonheidsspecialist
opleiding schoonheidsspecialist
massages skincare specialist
merkentraining schoonheidsspecialist opleiding
gezichtsbehandelingen schoonheidsspecialist
cosmetische hand,- en voetverzorging

Opleiding Skincare Specialist: Schoonheidsspecialist(e)
Wat: Opleiding tot schoonheidsspecialist
Voor wie: Iedereen zonder ervaring en herintreders
Doel: Vakkundig opgeleid worden tot schoonheidsspecialist
Duur: 30 of 40 weken (dag- of avondopleiding)

De opleiding Skincare Specialist gaat op de volgende data van start in Amsterdam:

26 augustus 2019 (avondopleiding, maandag 18.00 – 21.45)
28 augustus 2019 (dagopleiding, woensdag 10.00-16.00)

Het lesgeld voor de opleiding Skincare Specialist bedraagt €3.800,00

De opleidingskosten zijn inclusief btw (21%) en een uitgebreide werkkit. Gespreide betaling is mogelijk (in 3, 6 of 9 termijnen), je vind hier meer informatie over op de inschrijfpagina.

Tijdens de Skincare Specialist dagopleiding krijg je gedurende 30 weken één dag per week les van 10.00 tot 16.00 uur. In totaal zijn dit 6 lesuren per week. Daarnaast heb je ongeveer anderhalve dag zelfstudie per week. Deze uren zijn bedoeld om bijvoorbeeld theorie door te nemen of bepaalde technieken te oefenen.

De studiebelasting van de opleiding Skincare Specialist is in totaal 600 uur.

Tijdens de Skincare Specialist avondopleiding krijg je gedurende 40 weken één keer per week les van 18.00 tot 22.00 uur. In totaal zijn dit 4 lesuren per week. Daarnaast heb je ongeveer anderhalve dag zelfstudie per week. Deze uren zijn bedoeld om bijvoorbeeld theorie door te nemen of bepaalde technieken te oefenen.

De studiebelasting van de opleiding is in totaal 600 uur.

Wat moet je zelf meenemen naar de les?
– 4 zwarte of witte handdoeken (70 x 140 cm)
– 1-persoons hoeslaken van badstof (wit)
– 4 zwarte of witte kompresdoeken (gastendoekjes)
– een bandeau/haarband (wit)
– watten
– wattenstokjes
– tissues
– Tweezerman-pincet (plat model)
– zwarte broek

Kwaliteit
Voor deze opleiding geldt een aanwezigheidsplicht: wanneer je meer dan 10% van de lessen mist, kun je je diploma mislopen. Ook het huiswerk maken is een minimale eis voor het behalen van je diploma.

Minderjarig?
Ben je nog geen 18 jaar en niet in het bezit van een startkwalificatie (bijvoorbeeld een havodiploma)? Vraag dan samen met je ouders/verzorgers een vrijstelling aan van de kwalificatieplicht bij de leerplichtambtenaar in de gemeente waar je woont.

BPV of stage?
Stage is niet verplicht. Echter, wordt door B Academy aangeraden twee tot drie dagen ervaring op te doen in een salon naar eigen keuze door middel van stage of werk.

Studiefinanciering
Omdat B Academy een particulier opleidingsinstituut is, kom je niet in aanmerking voor een OV-jaarkaart of studiefinanciering. Hierdoor betaal je ook geen lesgeld aan DUO.

Een opleiding kiezen is niet niks. Daarom hebben wij ook infoavonden! Tijdens deze avonden word je uitgebreid geïnformeerd over de opleiding en kun je de sfeer van B Academy proeven. De datum van de eerstvolgende infoavond kun je hier vinden.

Heb je een vraag over deze cursus? Dan horen we graag van je via het contactformulier. Dit formulier kun je hier vinden. Wil je ons liever telefonisch spreken over deze opleiding? Klik dan op de volgende link en we bellen je zo snel mogelijk terug: Bel mij terug

Bel mij terug

Mijn naam *

Mijn nummer *

Leave this empty:

Krijg een deel van je lesgeld terug!

2019 is het laatste jaar dat je belastingvoordeel krijgt bij het volgen van The Skincare Specialist-opleiding. Bereken met onze rekentool hoeveel jij terug krijgt van de belastingdienst:

Rekenhulp

%

* Aan de berekening kunnen geen rechten worden ontleend. De Belastingdienst zal op basis van jouw persoonlijke inkomenssituatie de eventuele teruggave bepalen.

Klik hier om je in te schrijven!

INFOAVOND SKINCARE SPECIALIST

Wil je graag meer informatie over de opleiding tot schoonheidsspecialist? Kom dan naar de infoavond! Tijdens deze avond maak je vrijblijvend kennis met B Academy en word je uitgebreid geïnformeerd over de opleiding Skincare Specialist. Bekijk hier de infoavond-data en schrijf je alvast in. Tot dan!