ALLROUND MAKE-UP ARTIST

IN 1 JAAR BEN JIJ MAKE-UP ARTIST

Expert in make-up, trends en kleur

De jaaropleiding Allround Make-up Artist van B Academy is de allerbeste plek om te starten aan je toekomst als visagist. Na slechts één jaar kun je succesvol aan de slag als make-up artist in de fashionwereld, achter de schermen voor film en tv of in de commerciële beautybranche.

Vergeleken met andere make-upopleidingen is dit twee tot drie keer sneller. Door ons unieke en exclusieve lesmateriaal in combinatie met de zeer praktijkgerichte lessen, zet je snel een ijzersterke basis neer en doe je veel ervaring op.


JAAROPLEIDING AlLROUND MAKE-UP ARTIST

VOOR WIE: Je hebt weinig/geen ervaring
DEELNEMERS: Max. 18 personen (vol = vol)
LOCATIES: Amsterdam, Eindhoven
LESDAGEN: 2 dagen per week, 10 tot 16 uur


JAAROPLEIDING
ALLROUND MAKE-UP ARTIST
VOOR WIE: Je hebt weinig/geen ervaring
DEELNEMERS: Max 18 personen
LOCATIES: Amsterdam, Eindhoven
LESDAGEN: 2 dagen per week, 10 tot 16 uur

Wil je meer weten? Kom naar onze (online) infoavond!

Mail ons dan op info@bacademy.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact op om je uit te nodigen voor een infoavond!

Klaar om je in te schrijven? Mail ons!

Laat het ons per mail weten als jij je wilt inschrijven voor de Allround Make-up Artist opleiding bij B Academy. Op dit moment is de inschrijfpagina namelijk onder constructie.

Mail naar info@bacademy.nl en onze managementassistent Jamilla helpt je graag verder!

TIJDENS JE OPLEIDING

Ontdekken wie jij bent als visagist

In 40 intensieve, maar vooral inspirerende lesweken leer je alles wat je moet weten op het gebied van make-up. Van basistechnieken voor beauty make-up tot special effects, festivalmake-up en de commerciële kant van make-up (o.a. advies en verkoop). Aan alle aspecten van het vak wordt aandacht besteed. Daarnaast krijg je de ruimte om te experimenteren en te onderzoeken wie jij bent als visagist.

Essentiële skills

Tijdens de opleiding Allround Make-up Artist volg je vakken als cosmeticaleer, skintones, pruikenleer, kleurenanalyse, manicure en special effects. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de vele facetten van het visagievak, zoals het organiseren van een succesvolle fotoshoot, productie, portfoliomanagement en bedrijfsvoering. Deze lessen kun je goed gebruiken als je wilt starten als visagist en je vergroot hiermee je kansen op een baan.

Visagie opleiding Eindhoven, Visagieopleiding Amsterdam

NA JE OPLEIDING

Jouw toekomst verzekerd

Bij B Academy leer je veel meer dan de technieken alleen. Na het afronden van de Allround Make-up Artist-opleiding ben je communicatief sterk, weet je waar je talenten liggen, ben je oplossingsgericht en zelfbewust. De basis heb je in de pocket.

Je hebt alle benodigde skills in huis om meteen aan de slag te gaan binnen de beauty- en make-upindustrie als freelance Make-up Artist (bijvoorbeeld bij een merk, agency of backstage bij shoots en fashion shows) of als Beauty Advisor (voor een merk bij een counter in een winkel of in het bedrijf zelf), maar het is ook mogelijk om als ondernemer je eigen winkel te starten.

Vervolgmogelijkheden

Nu kun je je verder ontwikkelen om aan het werk te gaan als docent of jezelf bijvoorbeeld profileren als influencer, zoals onze voormalig student Nikkie de Jager (beter bekend als Nikkie Tutorials). Het is volledig aan jou wat je uit je opleiding haalt. Wij zijn er om je te helpen jouw unieke talenten te ontdekken.

BELANGRIJKE INFO

Tijdens Allround Make-up Artist krijg je 40 weken twee keer per week les van 10.00 tot 16.00 uur. In totaal zijn dit 12 lesuren per week. De lesdagen worden later bekendgemaakt.

Tijdens de opleiding Allround Make-up Artist krijg je maar liefst tachtig lessen en ga je drie fotoshoots doen. De gemaakte beelden kun je gebruiken voor jouw portfolio.

Welke thema’s komen tijdens de lessen aan bod?

 • Basic make-up skills (o.a. cosmeticaleer, foundation, contour & shaping)
 • Advanced make-up skills (werken met verschillende huidtonen; van licht tot donker)
 • Master make-up skills (o.a. special effects, fake lashes, crème make-up)
 • Appearance
 • Communicatie en advies
 • Huidverzorging
 • Ontwerpen moodboards
 • Bruidsmake-up
 • Make-up voor zwart-wit foto’s
 • Gala make-up
 • Catwalk make-up
 • Thema make-up

Het lesgeld voor de opleiding Allround Make-up Artist bedraagt € 8.999,-. De opleidingskosten zijn inclusief professionele materialenkit t.w.v. € 950,- en vrijgesteld van btw (wegens CRKBO-registratie). Desgewenst kun je jouw gekozen werkkit upgraden en/of uitbreiden met extra items. Er zijn geen bijkomende kosten tijdens de opleiding. Je kunt het lesgeld ook in 3, 6 of 12 termijnen betalen. Bij inschrijving betaal je € 250,- administratiekosten.

Wil je meer weten over de Allround Make-up Artist-opleiding? Kom dan naar een infoavond! Op de infoavond krijg je alles te horen over de opleiding, kun je vragen stellen en ontmoet je educators. Check hier alle locaties en data.

Weet je nog niet zeker of je langs wilt komen en wil je eerst meer informatie? App ons op 0647306826. Tot snel!

Boek eenvoudig de opleiding van jouw keuze:
1. Klik op de ‘Schrijf je in’-button
2. Selecteer de gewenste startdatum met de juiste locatie
3. Vul je factuur- en cursistgegevens in
4. Betaal via iDEAL, Visa, Mastercard, Mister Cash of een eenmalige machtiging
5. Je ontvangt een mail met daarin de bevestiging van je inschrijving en een uitnodiging voor een matchingsgesprek (Hier kijken we of je de juiste motivatie hebt om te starten bij B Academy Make-up en dit is bepalend voor je toelating. Dit doen we omdat we maar 16 plaatsen per klas beschikbaar hebben, zodat iedereen de persoonlijke aandacht krijgt die hij of zij verdient. No worries, met een goede motivatie kom je heel ver!).
6. Je matchingsgesprek!
7. Per mail informeren we je over of je bent toegelaten. Pas na deze stap ben je definitief ingeschreven en is je plekje gereserveerd voor het komende studiejaar.
8. Welkom bij B Academy! Je toekomst begint hier!

Oeps! Het kan zijn dat de bevestiging van je inschrijving in je spam is terechtgekomen! Niet ontvangen? Geef ons een belletje en we sturen hem naar je op.

Make up jaaropleiding visagie

 Imke 
 B Academy Make-up Amsterdam 

“Als je in het klaslokaal staat voelt het gelijk alsof je ook op een set werkt. Naast dat we alle make-up en haar technieken leren, heb ik vooral in een korte tijd geleerd om mijzelf erg professioneel op te stellen naar klanten en fotografen. Het allerleukste vind ik het familie gevoel binnen B Academy Makeup. Alle docenten zijn erg betrokken bij je persoonlijke ontwikkeling en ze motiveren mij om een succesvolle make-up artist te worden. Ik voel me hier erg op mijn plek.” 

Klaar om je in te schrijven?

Laten we van start gaan met jouw B Academy-avontuur!