FASHION & BEAUTY MAKE-UP

IN 14 WEKEN KLAARGESTOOMD TOT VISAGIST VOOR BEAUTY EN FASHION SHOOTS

Fashion Beauty makeup opleiding

Een sterke basis in mode- en beautyvisagie

Heb jij een grote liefde voor make-up en wil je van visagie je werk maken? Met de Fashion & Beauty Make-up opleiding leg je de fundering voor een succesvolle carrière als MUA (Make-up Artist). Veertien weken lang focussen we ons op editorial make-up. Dat wil zeggen: je leert alle technieken die je nodig hebt om een model te voorzien van een perfecte, professionele make-up wat helemaal bij het huidige mode- en beautybeeld past. We leren je de skills die je nodig hebt om alle looks te kunnen maken die je maar kunt bedenken: van natural ‘no make-up’ beauties tot high-fashion couture.

Deze opleiding is niet alleen ideaal voor degenen die make-up voor fotoshoots willen verzorgen, maar vormt ook de perfecte technische basis voor beauty influencers, merk vertegenwoordigers, visagisten bij commerciële evenementen en retail adviseurs. Ook is het een ideale opleiding als je op hoog niveau make-up wilt verzorgen voor bruiden of salon klanten.


FASHION & BEAUTY MAKE-UP

VOOR WIE: Je hebt geen ervaring nodig
DEELNEMERS: Max. 18 personen (vol = vol)
LOCATIES: Amsterdam
DUUR: 14 weken
LESDAGEN: 1 zondag per week, 10 tot 17 uur


FASHION & BEAUTY MAKE-UP
OPLEIDING
VOOR WIE: Je hebt geen ervaring nodig
DEELNEMERS: Max 18 personen
LOCATIES: Amsterdam
DUUR: 14 weken
LESDAGEN: 1 zondag per week, 10 tot 17 uur

Kom naar onze infoavond!

Bekijk hier alle data en locaties van onze infoavonden.

Klaar om je in te schrijven?

Top! Laten we van start gaan met jouw B Academy-avontuur.

TIJDENS JE OPLEIDING

Wat ga je leren?

Je begint tijdens de Fashion & Beauty Make-up opleiding met de basistechnieken, de verschillende make-ups en de opbouw hiervan. Daarna leer je elke week steeds meer over make-up en de verschillende technieken die er zijn. Tijdens de lessen leer je bijvoorbeeld hoe je extra glans creëert, hoe je make-up mengt voor een optimale kleur, hoe je een gezicht kunt shapen en hoe je tijdens een fotoshoot snel make-up kunt aanpassen naar behoefte van de klant. Creativiteit is zeer belangrijk in het visagievak, daarom wordt aan het einde van iedere les nog even ‘gespeeld’ met de make-up.

Fashion en beauty make-up opleiding
Beste visagieopleiding van Nederland

NA JE OPLEIDING

Professionele fotoshoot

Naast het aanbrengen van make-up en de verschillende technieken en trends, zijn ook andere facetten van groot belang voor een make-up artist. Denk hierbij aan (klant)communicatie en de opbouw en presentatie van jouw portfolio. Daarom wordt er tijdens deze make-upcursus ook aandacht besteed aan deze onderwerpen. Ook is er tijdens de Fashion & Beauty Make-up opleiding een professionele fotoshoot met een modefotograaf,  haarstylist en model. Voor deze shoot zul jij de make-up verzorgen. Na de opleiding heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van ons netwerk en mee te werken aan vrij werk opdrachten. Dit is dé manier om meer ervaring op te doen en om zo jouw portfolio op te bouwen.

Na de Fashion & Beauty Make-up opleiding beschik je over alle vaardigheden die nodig zijn om jouw carrière als professionele visagist te beginnen of naar een hoger niveau te tillen.

 

Vervolgmogelijkheden

Wil je na deze opledeiding je creatieve en conceptuele skills verder ontwikkelen, dan kan dat tijdens de Creative Make-up Master opleiding. Als je na deze opleiding je allround vaardigheden wilt verdiepen en uitbreiden dan kies je voor de jaaropleiding Allround Make-up Artist. Wij zijn er om je te helpen jouw unieke talenten te ontdekken!

BELANGRIJKE INFO

Tijdens de opleiding Fashion & Beauty Make-up krijg je 14 weken lang, één keer per week les van 10.00 tot 17.00 uur. In totaal zijn dit 8 lesuren per week.

De Fashion & Beauty Make-up opleiding gaat van start op:
Amsterdam: 13 maart 2022 (zondag)

Tijdens de Fashion & Beauty Make-up opleiding krijg je veertien lessen in fashion en beauty make-up, inclusief een professionele eindshoot. Onze educators zijn allemaal zelf werkzaam als freelance make-up artists en werken dagelijks voor diverse opdrachtgevers. Zo ben je verzekerd dat je iedere les nieuwe technieken leert die op één lijn liggen met het actuele modebeeld.

Welke thema’s komen tijdens de lessen aan bod?
• Foundationtechnieken
• Shaping
• Wenkbrauwen
• Huidverzorging
• Skintones
• Oogmake-up
• Maken van moodboards
• (Klant)communicatie
• Portfolio-opbouw en -presentatie

… en nog veel meer!

Het lesgeld voor de opleiding Fashion & Beauty Make-up bedraagt € 2.445,-. De opleidingskosten zijn inclusief professionele materialenkit (t.w.v. € 450,-) en vrijgesteld van btw (wegens CRKBO-registratie). Er zijn geen bijkomende kosten tijdens de opleiding. Je kunt het lesgeld ook in 3 termijnen betalen. Bij inschrijving betaal je € 250,- administratiekosten.

IDEAL ACTIE: Betaal Fashion & Beauty Make-up in één keer via iDEAL of Bancontact en ontvang €75,- korting op het lesgeld! Vul de actiecode IDEAL75 in op het inschrijfformulier om jouw korting direct te verrekenen.

Wil je meer weten over de Fashion & Beauty Make-up opleiding? Kom dan naar een infoavond! Op de infoavond krijg je alles te horen over de opleiding, kun je vragen stellen en ontmoet je educators. Check hier alle locaties en data.

Weet je nog niet zeker of je langs wilt komen en wil je eerst meer informatie? Stel je vraag via 020-3122060.

Boek eenvoudig de opleiding van jouw keuze:
1. Klik op de ‘Schrijf je in’-button
2. Selecteer de gewenste startdatum met de juiste locatie
3. Vul je factuur- en cursistgegevens in
4. Betaal via iDEAL, Visa, Mastercard, Mister Cash of een eenmalige machtiging
5. Je ontvangt een mail met daarin de bevestiging van je inschrijving en een uitnodiging voor een matchingsgesprek (Hier kijken we of je de juiste motivatie hebt om te starten bij B Academy Fashion en dit is bepalend voor je toelating. Dit doen we omdat we maar 16 plaatsen per klas beschikbaar hebben, zodat iedereen de persoonlijke aandacht krijgt die hij of zij verdient. No worries, met een goede motivatie kom je heel ver!).
6. Je matchingsgesprek!
7. Per mail informeren we je over of je bent toegelaten. Pas na deze stap ben je definitief ingeschreven en is je plekje gereserveerd voor het komende studiejaar.
8. Welkom bij B Academy! Je toekomst begint hier!

Oeps! Het kan zijn dat de bevestiging van je inschrijving in je spam is terechtgekomen! Niet ontvangen? Geef ons een belletje en we sturen hem naar je op.

Make up jaaropleiding visagie

“Als je in het klaslokaal staat voelt het gelijk alsof je ook op een set werkt. Naast dat we alle make-up en haar technieken leren, heb ik vooral in een korte tijd geleerd om mijzelf erg professioneel op te stellen naar klanten en fotografen. Het allerleukste vind ik het familie gevoel binnen B Academy Makeup. Alle docenten zijn erg betrokken bij je persoonlijke ontwikkeling en ze motiveren mij om een succesvolle make-up artist te worden. Ik voel me hier erg op mijn plek.”

Imke Allround Make-up Artist Amsterdam

“Deze opleiding was als een cadeautje voor mij, om eindelijk te doen wat ik leuk vond en een mooi doel te hebben. Het gaf mij een soort ‘nu of nooit’ gevoel. Tijdens de opleiding leerde ik mezelf opnieuw kennen en dat verraste mij omdat ik eigenlijk terug ging naar een jongere versie van mezelf die veel meer durfde dan ik op dat moment. De persoonlijke begeleiding en ruimte die vanuit B Academy Make-up werd gegeven om fouten te durven maken, ervan te leren en vooruit te kijken, heeft mij mijn rebelsheid en zekerheid weer teruggeven. Ik heb nog vaak contact met mijn oudleraren en kom ze regelmatig tegen op de opdrachten.”

Marina Allround Make-up Artist Eindhoven

“Het verbaasde mij hoe betrokken alle educators zijn. Bij de vorige opleidingen die ik heb gevolgd was er geen persoonlijke aandacht. Ik vond het fijn dat de goede dagen, maar ook de minder leuke dagen besproken mogen worden. En je leert meteen hoe je op een minder goede dag toch goed kan presteren. Zo heb ik hier geleerd hoe ik spanning en zenuwen kan omzetten in iets positiefs. Voorheen kon ik dichtklappen op zulke momenten.”

Wella Allround Make-up Artist Eindhoven
imke-jaaropleiding-visagist-makeup-bacademy-testimonial-2-make up

 Imke 
 B Academy Make-up Amsterdam 

“Als je in het klaslokaal staat voelt het gelijk alsof je ook op een set werkt. Naast dat we alle make-up en haar technieken leren, heb ik vooral in een korte tijd geleerd om mijzelf erg professioneel op te stellen naar klanten en fotografen. Het allerleukste vind ik het familie gevoel binnen B Academy Makeup. Alle docenten zijn erg betrokken bij je persoonlijke ontwikkeling en ze motiveren mij om een succesvolle make-up artist te worden. Ik voel me hier erg op mijn plek.” 

Klaar om je in te schrijven?

Laten we van start gaan met jouw B Academy-avontuur!